Späť
trasa č. 8 Link trasy: http://trasy.gpsteam.eu/index.html?trasa=8
Nove Mesto nad Vahom - Visnove - Stara Tura - Holubyho Chata - Velka Javorina - Kamenne Vrata - Brestovec - Myjava - Bradlo - Dobra Voda - Katarinka - Dolna Krupa - Trnava
Vizualizácia v CMAPS:
Primárna oblasť Biele Karpaty
Druhá oblasťMalé Karpaty

Narocna celodenna trasa cez najvyssi vrch Bielych Karpat - Velku Javorinu.
Rano doprava vlakom z Trnavy do NMnV
Trasu mozno skor ukoncit na Myjave (navrat vlakom do NMnV) alebo v Brezovej pod Bradlom (navrat vlakom z Jablonice do Trnavy)

Trasa zacina v Novom Meste nad Vahom odkial pokracuje zapadne po zltej znacke. Hned za Novym Mestom nas caka kratky prudky stupak, ktory sa ale da absolvovat v sedle, aj ked nie vzdy sa podari :) . Po nom je stupanie menej ostre. Pri najblizsom turistickom hribiku ("Pod Drapliakom") zacina miestna zlta znacka, po ktorej treba pokracovat (povodna zlta znacka ostro klesa do doliny riecky Jablonky a nie je idealna na bike). Z miestneho znacenia v km 8.1 odbocime prudko dolava a krasnym neznacenym zjazdikom Bleskovy Rodrigez prideme pod zeleznicny most. Odtial opat po zltej znacke do dedinky Visnove. Odtial po lesnych a polnych cestach po modrej turistickej znacke popri vodnej nadrzi Dubnik do Starej Turej. Zo Starej Turej po zltej znacke lesnymi cestami a obcas aj asfaltom suvislym stupakom az na Holubyho Chatu a odtial po asfaltke na Velku Javorinu.
Usek po Velku Javorinu ma 30km, prevysenie 1100m a trva priblizne 3hodiny.
Nasleduje prevazne klesajuca cast do Myjavy. Nakolko na cervenej znacke je v druhej polovici vela asfaltkovych usekov, pokracujeme od Dibrovovho pomnika po zelenej a neskor modrej znacke po hrebeni az za Kamenne Vrata. Asi polkilometrovy usek modrej znacky za Vysokym Vrskom je mierne zarasteny ale da sa bez problemov prejst. Hranicu opustame v km 42.2 (poznamka: nasledne klesanie modrej znacky na Vrbovce si pamatam ako zarasteny a velmi zle prejazdny usek, ktoremu sa treba vyhnut, ale dlho som tam uz nebol, mozno sa to od vtedy zmenilo).
Od hranice po lesnych cestach mimo znacenia na rozhladnu nad Brestovcom (km 44.2) a odtial po asfaltkach a lukach do Myjavy.
Dalej po cervenej na Bradlo. Kondicne narocnejsie je len stupanie na Bradlo, kde sa chvilu ide aj mimo znacky, aby sa nemuselo tlacit. Potom technickejsi zjazdik do Brezovej.
V Brezovej sa da nabrat voda v prameni (odbocka v GPS zazname). Z Brezovej po cervenej znacke na Dobru Vodu. V uvode je strmy stupak na Dlhe Rovne po asfalte. Potom lesne cesty a nakoniec pekny singalcovy zjazdik. Z Dobrej Vody po modrej znacke na Katarinku a do Nahaca.
Odtial polne cesty do Dolnej Krupej a statna cesta do Trnavy.
 
Dĺžka 106 km Prevýšenie 2350 m Súbor: PLT
Kondícia +++++ Technika +++ Krajina ++++
Autor Palo TT Pridaná 2011-05-21 03:09:33

 
Autor:  Palo TT  Názov:    Pridaná: 2010-01-17 14:50:29Príloha: Obrázok
Pod Drapliakom
Autor:  Palo TT  Názov:    Pridaná: 2010-01-17 14:50:29Príloha: Obrázok
lokalita Miskov Salas
Autor:  Palo TT  Názov:    Pridaná: 2010-01-17 14:50:29Príloha: Obrázok
Velka Javorina
Autor:  Palo TT  Názov:  Velka Javorina  Pridaná: 2010-01-17 14:50:29Príloha: Obrázok
Pohlad na Javorinu zo zltej znacky
Autor:  Palo TT  Názov:  Rozhladna  Pridaná: 2011-05-24 06:03:03Príloha: Obrázok
Pohlad vzad na rozhladnu nad Brestovcom
Autor:  Palo TT  Názov:  Nad Myjavou  Pridaná: 2011-05-24 06:03:40Príloha: Obrázok
Zjazdik po lukach na Myjavu
Pridať komentár
Názov         Autor*   
Komentár*
Súbor
7 plus 8 rovná sa *prosím spočítaj čísla *povinné údaje
Súbor: max. 150KB (plt,jpg)
Komentár:
V prípade vloženia PLT súboru, vkladajte optimalizované logy (rádovo max. stovky bodov trasy v súbore) a nie aktívne logy s mnohými tisíckami bodov. Reťazce začínajúce http:// alebo www. budú automaticky zobrazené ako linky
Link na inú trasu na tejto stránke je možné zadať: #číslotrasy napr. #14
Link na iný POI bod na tejto stránke je možné zadať: *číslobodu napr. *11
Vizualizačný link trasy s markerom na mape je možné zadať: *xZEMDLZKAyZEMSIRKA napr. *x48.46001y17.27472