Späť
trasa č. 22 Link trasy: http://trasy.gpsteam.eu/index.html?trasa=22
Bojnice - Magura - sedlo Obsiar - sedlo Javorinka - Tuzina - Bojnice
Vizualizácia v CMAPS:
Primárna oblasť Strážovské vrchy

3/4 denna pri pohodovejsom slapani aj celodenna okruzna MTB trasa. Vedie po znacenych turistickych chodnikoch a cyklo trasach. Od hotel Regia na okraji Bojnic (parkovanie zadarmo :) ) najskor chvilu po statnej ceste smerom na Nitrianske Rudno. Potom po zltej znacke cez kalvariu strmsim technickym, ale slapatelnym stupakom k autokempingu (na mapach VKU je to znacene ako lokalna cervena znacka, tento usek sa da ist aj po statnej ceste) a potom dalej po znacke po dobrej lesnej ceste na Sv. Vendelina a dalej do Sutovskeho sedla (cervena znacka).
Dalej sa pokracuje takmer stale po cernej znacke az do sedla Javorinka. Trasa je vacsinou lesny chodnik. V stupaku na Pansky Haj treba miestami aj potlacit. Mozno by stalo za pokus na Pansky Haj ist po zltej a modrej znacke. Na Panskom Haji (pripojenie modrej znacky od Kanianky) je vedla lesnej chaty aj skromny pramen. Je vhodne doplnit vodu, lebo dalej uz ziadny pramen pri trase nebol. Dalsi nie dlhy technicky stupak s tlacenim nas caka az tesne pred Magurov. Zjazdik z Malej Magury do sedla Obsiar je velmi strmy a kamenisty. Technicky slabsie povahy potlacia aj dolu kopcom. Zasunut sedlovku je vyhoda :) Opacne by som ho urcite tlacit nechcel.
Usek sedlo Obsiar - sedlo Kolenova je prijemna lesna cesta. Potom stupajuci lesny chodnik. Tesne pred Cicermanom nas potesi velmi prudky usek, kde treba bike potlacit. Z Cicermana zjazdik do Cicermanskeho sedla (v niektorych mapach oznacovane aj ako sedlo Gapel). V sedle sa krizuje asfaltova lesna cesta. Usek Cicermanske sedlo - sedlo Javorinka cez Lazovy Vrch ma sklamal. Podarilo sa nam stratit
zo znacky (aspon sme nemuseli tlacit) a na hrebeni pri Lazovom Vrchu sme sa napojili na zltu znacku, ktora nie je v ziadnej mape :(. Po navrate na cervenu sa slapalo po lukach, kde nebol zretelny ziadny chodnik, sem tam znacka viedla cez nie moc prechodene kriacie. Vhodnejsie bude asi zo sedla Cicerman ist chvilu po asfalte smerom na Tuzinu a potom traverzom Lazoveho vrchu lesnou cestou z vychodu. Tato lesna cesta by mala existovat, lebo je nakreslena na mape a aj do sedla Javorinka cesta z tohto smeru skutocne vedie.
Zo sedla Javorinka po zelenej znacke popri elektrickych stlpoch, potom strmy zjazdik do doliny a nakoniec po asfalte do Tuziny. Odtial po cykloturistickom znaceni cez Porubu a Kanianku naspat do Bojnic. Pekny je usek lesna cesta Chvojnica - Poruba.
(poznamka: Posledny usek trasy (od dediny Poruba) nema nadmorsku vysku - bol len vyklikany na mape, lebo mi dosli baterky v GPS :) )
 
Dĺžka 54 km Prevýšenie 1800 m Súbor: PLT
Kondícia ++++ Technika ++++ Krajina ++++
Autor Palo TT Pridaná 2006-09-28 19:52:29

 
Autor:  Palo TT  Názov:    Pridaná: 2010-01-17 14:50:29Príloha: Obrázok
Magura
Autor:  Palo TT  Názov:    Pridaná: 2010-01-17 14:50:29Príloha: Obrázok
sedlo Obsiar
Autor:  Palo TT  Názov:    Pridaná: 2010-01-17 14:50:29Príloha: Obrázok
sedlo Javorinka
Pridať komentár
Názov         Autor*   
Komentár*
Súbor
22 plus 7 rovná sa *prosím spočítaj čísla *povinné údaje
Súbor: max. 150KB (plt,jpg)
Komentár:
V prípade vloženia PLT súboru, vkladajte optimalizované logy (rádovo max. stovky bodov trasy v súbore) a nie aktívne logy s mnohými tisíckami bodov. Reťazce začínajúce http:// alebo www. budú automaticky zobrazené ako linky
Link na inú trasu na tejto stránke je možné zadať: #číslotrasy napr. #14
Link na iný POI bod na tejto stránke je možné zadať: *číslobodu napr. *11
Vizualizačný link trasy s markerom na mape je možné zadať: *xZEMDLZKAyZEMSIRKA napr. *x48.46001y17.27472