Späť
trasa č. 2 Link trasy: http://trasy.gpsteam.eu/index.html?trasa=2
hrebenovka Male Karpaty den1: Nove Mesto nad Vahom - Visnove - Cachticky Hrad - Velky Plesivec - Prasnik - Velka Pec - Pod Klenovou - Dlhe Rovne - Dobra Voda - Mihalinova - Bukova - Brezinky - Cervena Hora - Smolenice
Vizualizácia v CMAPS:
Primárna oblasť Malé Karpaty

Severna cast 2dnovej hrebenovky Malych Karpat. Roky optimalizovana trasa :) Uvodna strvtina je jedna z najkrajsich singletrail tras v Malych Karpatoch.
Trasa zacina v Novom Meste nad Vahom odkial pokracuje zapadne po zltej znacke. Hned za Novym Mestom nad Vahom nas caka kratky prudky stupak, ktory sa ale da absolvovat v sedle, aj ked nie vzdy sa podari :) . Po nom je stupanie menej ostre. Pri najblizsom turistickom hribiku ("Pod Drapliakom") zacina miestna zlta znacka, po ktorej treba pokracovat (povodna zlta znacka ostro klesa do doliny riecky Jablonky a nie je idealna na bike). Na hrebeni Holych Vrchov odbocime vlavo na neznaceny chodnik (Bleskovy Rodrigez), ktory nas pohodlnym zjazdom dovedie do Visnovskej doliny pod zeleznicny most ponad Jablonku. Statna cesta je na opacnej strane Jablonky. Tu sa napojime na povodnu zltu znacku. Zlta znacka pred Visnovim prejde po mostiku ponad Jablonku a pokracujeme po nej az na Cachticky hrad. Z Cachtickeho hradu singletrailom po modrej znacke na Velky Plesivec. Z Velkeho Plesivca sa pokracuje dalej po modrej smerom na Osmek. Pred Osmekom ale odbocime mimo znacky a pokracuje po lesnych cestach ,neskor asfaltke do Prasnika. Z Prasnika az do Smolenic takmer vyhradne po lesnych cestach, singlac alebo asfalt je zriedkavy. Trasa stupa k Velkej Peci, cez ktoru priamo neprechadza, ale je mozne odbocit (a potlacit bike) asi 100 metrov chodnikom na vrchol Velkej Peci. Pod Klenovou sa trasa chvilu napoji na zelenu znacku. Na vrchole stupania zelenej znacky (Pusta Ves - Dobra Voda) - sa odpojime od zelenej znacky a stupakom obideme Klenovu po lesnej ceste zo zapadu. Potom sa napojime na zltu znacku (Chodnik Ondreja Senku), ktora nas privedie na razcestie Komarova. Dalej pokracujeme po modrej znacke a chvilu po lesnej ceste bez znacky po hrebeni , az sa v sedle Dlhe Rovne (asfaltka Brezova pod Bradlom - Dobra Voda) napojime na cervenu znacku. Po Cervenej pokracujeme cez Dobru Vodu az na zeleznicnu zastavku Bukova. Zjazdik do Dobrej Vody je pekny singlacik.
Z Bukovej po cervenej znacke cez Sokolske chaty na Bukovu kamenolom. Pokracovanie po cervenej cez Zaruby je pre bike uplne nevhodne. Preto treba ist po statnej ceste do dediny Bukova a odtial pokracovat po asfaltovej cesticke na Brezinky. Usek Bukova dedina - Brezinky je mozne ist aj po zelenej znacke (Tato znacka je v niektorych usekoch horsie znacena. Vedie popri cintorine a potom hranicou pola a lesa). Ist na Brezinky po asfaltke je urcite jednoduchsie a rychlejsie.
Od Breziniek pokracujeme az na cervenu Horu po cervenej znacke. Orientacne bez problemov. Hned za Brezinkami nas caka na cervenej znacke prudsi (ale nie dlhy) stupak, kde bude zrejme treba aj trochu potlacit. Tento usek je mozne obist po lesnej asfaltke, ktora vedie dolinou medzi hradom Ostry Kamen a Veterlinom (v prvej casti ide po tejto asfaltke aj modra znacka). Na vrchole stupania sa cervena znacka napoji na spominanu asfaltku a par stoviek metrov po nej pokracuje.
Z Cervenej Hory lesnou cestou popod Veterlin cez Vlciaren na Jahodnik a asfaltkou do Smolenic.
 
Dĺžka 82 km Prevýšenie 2100 m Súbor: PLT
Kondícia ++++ Technika +++ Krajina ++++
Autor Palo TT Pridaná 2006-06-16 04:07:11

 
Autor:  Palo TT  Názov:    Pridaná: 2010-01-17 14:50:29Príloha: Obrázok
Odbocka (vlavo) z miestnej zltej znacky do Visnovskej doliny.
Autor:  Palo TT  Názov:    Pridaná: 2010-01-17 14:50:29Príloha: Obrázok
Cachticky hrad
Autor:  Palo TT  Názov:    Pridaná: 2010-01-17 14:50:29Príloha: Obrázok
Cachticky Hrad z Velkeho Plesivca
Autor:  Palo TT  Názov:    Pridaná: 2010-01-17 14:50:29Príloha: Obrázok
Na Velkom Plesivci
Autor:  Palo TT  Názov:    Pridaná: 2010-01-17 14:50:29Príloha: Obrázok
pred Sipkovym
Autor:  Palo TT  Názov:    Pridaná: 2010-01-17 14:50:29Príloha: Obrázok
Pred Plesivcom: Pri tabuli sa prechadza z modrej znacky na zltu.
Autor:  Palo TT  Názov:    Pridaná: 2010-01-17 14:50:29Príloha: Obrázok
Pred Plesivcom: Modra znacka pokracuje vlavo. Chodnikom vpravo sa po par metroch napojime na zltu znacku.
Autor:  Palo TT  Názov:  Poznamka 1  Pridaná: 2011-02-23 06:24:55Príloha:
Usek trasy Cachticky Hrad - Velky Plesivec - Osmek je najlepsie absolvovat na zaciatku jary (marec/april) alebo v neskorsiu jesen (november), lebo cez leto moze byt chodnik menej priechodny - zarastenejsi vegetaciou.
Autor:  Palo TT  Názov:  Alternativa 1  Pridaná: 2011-02-23 07:00:00Príloha: PLT
Usek Osmek - Prasnik - Pusta Ves - Dobra Voda po asfaltkach a sirokych lesnych cestach nam usetri 10km a 400 vyskovych metrov, ale prideme o pekne lesne cesty a singlac nad Dobrou Vodou. Vhodny len ako zlahcenie trasy pre kondicne slabsich bikerov.
Autor:  Palo TT  Názov:  Alternativa 2  Pridaná: 2011-02-23 07:17:36Príloha: PLT
Zo Slopov po lesnej ceste smerom na Suchanku a potom po zltej znacke na Mihalinovu.
Usetrime 2.5km, 130 vyskovych metrov, ale prideme o singlac na Dobru Vodu. Tato skratka uplne obide Dobru Vodu po hrebeni.
Pridať komentár
Názov         Autor*   
Komentár*
Súbor
18 plus 15 rovná sa *prosím spočítaj čísla *povinné údaje
Súbor: max. 150KB (plt,jpg)
Komentár:
V prípade vloženia PLT súboru, vkladajte optimalizované logy (rádovo max. stovky bodov trasy v súbore) a nie aktívne logy s mnohými tisíckami bodov. Reťazce začínajúce http:// alebo www. budú automaticky zobrazené ako linky
Link na inú trasu na tejto stránke je možné zadať: #číslotrasy napr. #14
Link na iný POI bod na tejto stránke je možné zadať: *číslobodu napr. *11
Vizualizačný link trasy s markerom na mape je možné zadať: *xZEMDLZKAyZEMSIRKA napr. *x48.46001y17.27472