Späť
trasa č. 1 Link trasy: http://trasy.gpsteam.eu/index.html?trasa=1
Piestany - Moravany Nad Vahom - Gonove Lazy -Podhradie - Duchonka - Smutny Vrsok - Zahrada - Tesare - Bojna - Jelenie Jamy - Gajda - Piestany
Vizualizácia v CMAPS:
Primárna oblasť Považský Inovec

Celodenna okruzna MTB trasa v strednej casti Povazskeho Inovca veduca najma po dobre vyjazdenych lesnych cestach. Po mnohych usekoch tejto trasy viedol Piestansky MTB maraton v rokoch 2001a 2002.
Trasa zacina v Piestanoch a pokracuje do Moravian nad Vahom. Odtial po lesnej asfaltke udolim Striebornice, kde sa napoji na zelenu znacku. Zelena znacka vystupa na Gonove Lazy, odkial sa pokracuje po modrej znacke okolo Kostolneho Vrchu cez Novy Majer do Doliny. Dalej po modrej na Ciernu Horu, cez sedlo Hole brehy, okolo kopca Uhrad az do Pohradia (pri Topolcianskom Hrade).
Pod Uhradom sa mozeme rozhodnut trasu skratit - vynechat Duchonku a pokracovat zjazdom na Zahradu. Neskratena trasa pokracuje po modrej znacke do Podhradie a odtial po zltej znacke az na Duchonku. V kolibe (ta restauracia, co je dalej od priehrady) maju chutne bryndzove halusky.
Z Duchonky je mozne dostat sa na Zahradu aj po statnej ceste, ale alternativa cez les je zaujmavejsia a narocnejsia. Pokracujeme naspat po zltej znacke, ktorou sme prisli. V mieste, kde zlta znacka odbaca k potoku z lesnej cesty vlavo, ostaneme dalej na lesnej ceste.
Lesna cesta sa neskor opat napoji na zltu znacku a hned potom na modru znacku pod Smutnym Vrskom. Lesnou cestou obideme druhy krat Uhrad a zjazdom pokracujeme do Zahrady. Zo Zahrady po pohodlnych rovinatych lesnych a polnych cestach cez Tesare do Bojnej. Z Bojnej plynulim stupakom cez vinohrady az na hreben Povazskeho Inovca - Jelenie Jamy.
Z Jelenich Jam pokracujeme chvilu po cervenej a potom po lesnej ceste traverzujeme Marhat zo severo-vychodu. Napojime sa naspat na cervenu. A prideme na razcestie cervenej a zelenej znacky (Gajda). Odtial trasa pokracuje po lesnej ceste, ktorou sa dostaneme do udolia Striebornice a Moravian nad Vahom.
Mozeme ale tiez pokracovat po cervenej dalej po hrebeni az na Havran (tento usek je pekny singletrail) a odtial po modrej zjazdik po Piestan.
 
Dĺžka 78 km Prevýšenie 1850 m Súbor: PLT
Kondícia ++++ Technika +++ Krajina ++++
Autor Palo TT Pridaná 2006-06-10 19:22:17

 
Autor:  Palo TT  Názov:    Pridaná: 2010-01-17 14:50:29Príloha: Obrázok
Topolciansky Hrad
Autor:  Palo TT  Názov:    Pridaná: 2010-01-17 14:50:29Príloha: Obrázok
zjazdik z pod Uhradu do Podhradia
Autor:  Palo TT  Názov:  Pod Uhradom  Pridaná: 2010-01-17 14:50:29Príloha: Obrázok
Vyhlad na Tribec.
Pridať komentár
Názov         Autor*   
Komentár*
Súbor
3 plus 12 rovná sa *prosím spočítaj čísla *povinné údaje
Súbor: max. 150KB (plt,jpg)
Komentár:
V prípade vloženia PLT súboru, vkladajte optimalizované logy (rádovo max. stovky bodov trasy v súbore) a nie aktívne logy s mnohými tisíckami bodov. Reťazce začínajúce http:// alebo www. budú automaticky zobrazené ako linky
Link na inú trasu na tejto stránke je možné zadať: #číslotrasy napr. #14
Link na iný POI bod na tejto stránke je možné zadať: *číslobodu napr. *11
Vizualizačný link trasy s markerom na mape je možné zadať: *xZEMDLZKAyZEMSIRKA napr. *x48.46001y17.27472